MENU

 

Bismillahi Rahmani Rahim

Assalamualaikum WBT, Selamat Sejahtera 

Terlebih dahulu, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan "Selamat Tahun Baru 2022" kepada semua warga kerja Majlis Perbandaran Pontian dan warga Daerah Pontian secara umumnya.

Dalam menangani cabaran yang bakal mendatang untuk tahun 2022, serta dalam rangka membina lebih banyak kejayaan yang membanggakan, teras kepada setiap kejayaan adalah komitmen, pengurusan yang cekap dan tenaga kerja yang berkualiti. Untuk itu, tahun 2022 kita harus masuk ke gerbang transformasi minda baru. Justeru itu, pengamalan disiplin yang tinggi di kalangan warga kerja Majlis Daerah Pontian harus dipertingkatkan lagi.

Agenda utama kita di tahun 2022 adalah untuk merentas semua halangan dan cabaran agar Majlis Perbandaran Pontian dapat memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada warga Daerah Pontian. Warga kerja perlu sedar bahawa kejayaan akan hanya dapat dicapai apabila kita mempunyai perancangan yang rapi, pelaksanaan dan kawalan yang berkesan, mempunyai sikap kebertanggungjawaban yang tinggi, kreatif dan berinovasi, bekerjasama dan berkongsi sumber dalam situasi menang-menang (win-win situation). Dalam masa yang sama, saya menyeru agar warga kerja tidak melakukan sebarang kesilapan, mengurangkan segala bentuk pembaziran dan seterusnya mencari jalan bagaimana kita boleh berprestasi secara "with less, we deliver more".

Akhir kata, kita perlu mengambil iktibar dan pengajaran dari pengalaman yang lalu. Apa yang baik dan telah terbukti berjaya, perlulah kita teruskan dan ditambahbaik.

Saya doakan agar tahun 2022 menjanjikan kerahmatan kepada semua warga kerja dan warga Daerah Pontian. Terima kasih kepada semua pihak yang sentiasa memberi sokongan bagi merealisasikan visi dan misi Majlis Perbandaran Pontian.

Wabillahi Taufiq Walhidayah Wassalamualaikum WBT

Mohd Ezzuddin bin Sanusi

Yang Dipertua

Majlis Perbandaran Pontian