MENU

Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum w.b.t, Salam Sejahtera dan Salam Maju Johor

 

Alhamdulillah, marilah kita bersama-sama memanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah s.w.t kerana atas limpah kurnia dan izinNya, tahun 2022 telah berjaya diharungi dengan penuh dedikasi dan jayanya. Pada kesempatan ini, saya mengambil ruang dan peluang untuk mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada seluruh warga kerja Majlis Perbandaran Pontian atas komitmen, keazaman dan kerja keras berpasukan yang ditunjukkan dalam melaksanakan segala tugas yang telah diamanahkan sepanjang tahun 2022.

 

Tahun 2022 telah melabuhkan tirainya dan sempena tahun baru ini saya mengucapkan Selamat Tahun Baru 2023 kepada semua warga daerah Pontian. Sesungguhnya waktu dan masa berpacu dengan amat pantas, hari esok menjadi tanda pembuka lembaran yang penuh dengan cabaran.

 

Kedatangan tahun 2023 sudah tentunya akan memberikan cabaran baharu kepada seluruh warga kerja Majlis Perbandaran Pontian. Saya menyeru kepada seluruh warga kerja Majlis Perbandaran Pontian untuk terus mengamalkan budaya kerja yang berprestasi tinggi dan cemerlang dalam melaksanakan amanah yang telah dipertanggungjawabkan agar dapat memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada warga penduduk daerah Pontian. Perkhidmatan yang diberikan harus dipertingkatkan kerana peranan Pihak Berkuasa Tempatan adalah sangat penting dan mempunyai impak yang sangat besar kepada kualiti hidup masyarakat dalam kawasan pentadbiran.

 

Saya doakan agar tahun 2023 menjanjikan kerahmatan kepada semua warga kerja dan warga daerah Pontian. Terima kasih kepada semua pihak yang sentiasa memberi sokongan bagi merealisasikan Visi dan Misi Majlis Perbandaran Pontian.

Sekian, Wabillahi Taufiq Walhidayah Wassalamualaikum w.b.t

Mohd Ezzuddin bin Sanusi

Yang Dipertua

Majlis Perbandaran Pontian